Serra - Experiència immobiliària

Actualitat

Serra: "Hem passat d’administradors de finques a gestors de patrimonis immobiliaris"

2014-08-01

Serra Experiència Immobiliària forma part d’una joint-venture amb dues empreses més de gestió patrimonial que, amb seus a Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Barcelona i Mollet del Vallès, gestiona en conjunt més de 900 comunitats de propietaris amb 25.000 departaments, oferint un servei immobiliari integral, complementat amb la gestió de lloguers i la comercialització d’immobles.

Sergi Serra, Director

Entrevista publicada al Diari de Vilanova

Què voleu dir amb que no sou un administrador de finques?

“Al nostre parer, les necessitats de servei que avui tenen els propietaris de les comunitats, no obtenen una resposta adequada per part de les administracions de finques a l’ús. Perquè les tasques tradicionals que normalment desenvolupa la figura de l’administrador de finques -cobrar, pagar i liquidar, i resoldre les incidències de reparacions- es presten des d’un enfocament clarament “reactiu”; és a dir, es gestiona el dia a dia i s’actua en funció dels esdeveniments.”

Feu una diferència entre “admninistrar” i “gestionar”

“Si. En el moment actual, les circumstàncies exigeixen proactivitat: potser ens podríem conformar amb una ‘administració’ si disposéssim de diners suficients i excedents; però, si això no és així, cal un autèntic professional que sàpiga ‘gestionar’ des de l’economia de recursos, amb la màxima eficiència. És per això que el mer canvi d’administrador no ofereix, habitualment, la resposta adequada a les necessitats que la comunitat planteja, de forma que, en un termini curt de temps, es constata sovint que en el fons tot segueix igual.”

Com definiu doncs el rol d’un gestor de patrimoni?

“Els edificis, i les persones que viuen en ells o els utilitzen, avui dia, necessiten la figura d’un gestor patrimonial immobiliari, que és l’expert que determina quins són els serveis imprescindibles, si aquests són els adequats, n’avaluï els costos, revisi els contractes i negociï amb proveïdors i industrials, per tal de dissenyar una estructura servei/cost ajustada a les veritables necessitats dels clients.”

Quines són aquestes necessitats?

“La tasca de gestió patrimonial és constant, per la qual cosa es fa necessària una avaluació permanent de tots els factors que incideixen en la gestió del servei/cost. Actualment, a tall d’exemple, estem desenvolupant iniciatives relacionades amb l’eficiència energètica, que van des de la selecció de les millors empreses comercialitzadores, la realització d’auditories i les modificacions en instal·lacions, per tal d’optimitzar costos en subministraments i d’aquesta manera aconseguir estalvi.”

“D’altra banda, els propietaris han de tenir sempre molt present que la cura i l’atenció professional dels seus immobles produeixen el manteniment o increment del seu valor, qüestió molt important si es té en compte que, en molts casos, es tracta de la materialització dels estalvis familiars. Com a gestors de patrimoni, sempre vetllem pels nostres clients atenent aquest criteri d’actuació.”

“En la majoria de casos, la vivenda suposa el principal actiu dels estalvis familiars d’una unitat familiar"

Com ho feu?

“La nostra metodologia es basa en prevenir en comptes de reaccionar, planifiquem en lloc d’improvisar, treballem per optimitzar rendiments econòmics, a més d’administrar. Som capaços de fer tot això perquè, sentint-nos com si fóssim els nostres propis clients, ens posicionem en el rol de direcció del seu patrimoni immobiliari.”

“Des de Serra podem oferir estalvi des del primer dia, gràcies a la nostra capacitat per negociar preus, la innovació constant en l'eficiència dels nostres sistemes de gestió i l'ús de les noves tecnologies.”

“Una empresa dedicada a la gestió patrimonial, com és el nostre cas, posa al servei dels nostres clients un equip de professionals que estudia la forma de reduir costos i obtenir un estalvi significatiu, optimitzant recursos que, en moltes ocasions, suposen baixades del pressupost comunitari d’entre un 20-30%; més fins i tot, segons els casos i la forma en que es duia l’administració.”

Esteu a punt de cumplir 50 anys com a companyia. Com encareu el futur?

“Tenim una constant vocació de desenvolupament i agregació de valor als nostres serveis, per completar una oferta que els faci integrals.”

“Durant els darrers anys hem crescut com a consultors immobiliaris i estem consolidant la nostra àrea d’assegurances.”

“Ens proposem fer les coses cada dia millor, mantenint els nostres valors, comptant amb un equip de professionals compromesos amb el servei al client, seguint atents a les noves tecnologies i dissenyant nous models de servei i gestió. Tot orientat a ser cada cop més eficients i competitius, per oferir serveis en les millors condicions.”

Una darrera curiositat. Què significa la “X” del vostre logotip?

“La “x” és el nostre acrònim per "experiència" i volem que el color verd projecti la nostra actitut positiva davant de la feina i davant de la vida.”

“A part d’aquestes accepcions, el símbol “x” representa la multiplicació, el creixement. És l’expressió de l’efecte multiplicador que busquem i produïm amb els interessos dels nostres clients.”


Més noticies

2018-02-13

Serra experiència immobiliària, el nou patrocinador de la S.E. Casal Vilafranca

Serra experiència immobiliària, el nou patrocinador de la S.E. Casal Vilafranca. Miquel Àngel Garcia, president del Casal, Xavier Florentin, president de la secció i Sergi Serra, gerent de Serra Experiència Immobiliària formalitzant l'acord de patrocini.

Llegir més...


2017-08-30

Primer aniversari de l'oficina de Serra a Vilafranca del Penedès.

Ja fa un any que Serra Experiència Immobiliària va obrir la seva primera oficina en exclusiva a la localitat de Vilafranca del Penedès.

Llegir més...


2017-08-18

La nova llei hipotecària.

El Govern ja té llest l'Avantprojecte de Llei que regularà el mercat hipotecari, una normativa que s'aprovarà en els pròxims mesos i que té un doble objectiu: protegir als consumidors, augmentar la transparència, evitar l'augment de demandes contra la banca i donar seguretat jurídica al sector financer.

Llegir més...


2017-08-04

Serra participa en la donació de 6.381€ a l'Associació Catalana de Fibrosi Quística.

L'Empresa TAAF, proveïdor de software informàtic de Serra Experiència Immobiliària, va organitzar uns cursos solidaris entre tots els seus clients, per recaptar fons per aquesta associació.

Llegir més...


2017-03-13

El preu mitjà del lloguer augmenta en un 6,8% a Catalunya durant el 2016.

L'Informe sobre el mercat de lloguer a Catalunya, elaborat per la Secretaria d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, analitza en profunditat els 142.714 contractes formalitzats a Catalunya l'any 2016 i registrats a l'Incasòl.

Llegir més...


2017-02-06

La nova obligació de les Comunitats amb l'Administració Pública

L'entrada en vigor de la Llei estatal del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques canvia obligatòriament la forma en què les comunitats de propietaris es relacionen amb l'administració.

Llegir més...


2016-10-27

Serra col·labora amb la Fundació Privada Sant Antoni Abat.

Sergi Serra, Gerent de Serra Experiència Immobiliària i Dolors Camacho, Gerent de la Fundació Privada Sant Antoni Abat han formalitzat el nou conveni de col•laboració de Serra en els projectes socials de la Fundació.

Llegir més...


2016-10-17

Serra Experiència Immobiliària, patrocinador principal del projecte social del Casal Societat La Principal de Vilafranca del Penedès.

Per segon any consecutiu, Serra dóna suport al programa social d'una institució tan important per al Penedès, i per la seva gent, com ho és el Casal - Societat La Principal.

Llegir més...


2016-09-05

Nova oficina de Serra a Vilafranca del Penedès

Des del passat dia 1 de setembre, l'oficina de Serra a Vilafranca del Penedès s'ha traslladat al carrer Cal Bolet.

Llegir més...


2016-08-01

Aquest estiu, marxa de vacances tranquil!

Durant tot l’any s’han de dur a terme una sèrie de consideracions per estar més segurs a les nostres llars. Però és durant l’estiu quan més augmenta el nombre de robatoris i, per tant, quan realment cal extremar la precaució per evitar sorpreses al tornar de les vacances.

Llegir més...


2016-07-13

Per què tenim por a llogar el nostre immoble?

En el terreny immobiliari, Espanya ha estat i és, un país de propietaris. Tradicionalment, el ciutadà prefereix ser propietari que llogater. No obstant això, un dels efectes col•laterals de la crisi, ha estat l'impuls del mercat del lloguer: ja sigui per persones que han optat per arrendar, com per propietaris que han decidit llogar els seus immobles.

Llegir més...


2016-06-09

Evitar fraus en les revisions del gas

El passat dia 6 de juny, els Mossos d’Esquadra van desmantellar una organització criminal de revisors de gas que van estafar més de 580.000€ a persones d’edat avançada. Els estafadors feien servir un datàfon per realitzar els cobraments fraudulents, un mètode que fins ara no s’havia fet servir en aquest tipus d’estafa.

Llegir més...


2016-05-10

“Endevina-la!” El nou joc per promoure l’ús del català.

Ahir va començar l'"Endevina-la!", un joc per resoldre jeroglífics que el Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf organitza junt amb establiments comercials de les dues comarques.

Llegir més...


2016-04-25

Tot el que un llogater ha de saber sobre l'Impost de Transmissions Patrimonials

Encara que la majoria de ciutadans creu que aquest impost només s'abona quan es compra un habitatge, també ha de pagar-se quan es lloga un immoble.

Llegir més...


2016-04-11

Declaració de la Renda 2015: claus i novetats que afecten l’habitatge.

El passat dia 6 d’Abril, va arrancar la campanya de la declaració de la Renda de 2015 via Internet, i el pròxim 10 de maig començarà la campanya presencial. Aquest any es presenten diverses novetats fiscals que afecten l’habitatge.

Llegir més...


2016-03-04

Serra patrocina el II Festival de Música i Veu de Vilafranca del Penedès.

La Fundació Pinnae i Joventuts Musicals de Vilafranca, amb la col•laboració de la Xarxa de Músiques de Catalunya, organitzen, del 6 de febrer al 12 de juny de 2016, la segona edició del Festival de Música i Veu, a l’espai cultural Auditori Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès.

Llegir més...


2016-02-17

Les comunitats de veïns disposen de dos anys per millorar l’accessibilitat a l’edifici.

Les comunitats de veïns hauran d’executar les obres necessàries per eliminar les barreres arquitectòniques i garantir que les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda puguin accedir a tots els espais comuns de l’edifici.

Llegir més...


2016-02-04

Els administradors de Serra acreditats com a Oficials Habilitats pel Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida

Els Oficials Habilitats són empleats dels Administradors de Finques Col·legiats que, o bé han superat un curs de formació en matèria de Propietat Horitzontal, o que han acreditat uns coneixements específics en la matèria.

Llegir més...


2016-01-11

Serra dóna suport al programa social del Casal – Societat La Principal de Vilafranca del Penedès.

Gràcies a aquest suport, les famílies nombroses sòcies del Casal, rebran una bonificació en la seva quota mensual, a partir del mes de Gener i fins al mes de Juny de 2016.

Llegir més...


2015-11-23

“Demana-ho en català també!”

Serra participa en la campanya “Demana-ho en català també!” que es duu a terme durant la segona quinzena de novembre i fins a la primera de desembre. Durant aquests dies, els aprenents de català de la capital del Garraf faran pràctiques lingüístiques en els establiments que col•laboren amb la iniciativa, que pretén facilitar l'ús del català entre la clientela i el personal que atén el públic.

Llegir més...


2015-08-20

Nou servei d’urgències 24 hores per a comunitats de propietaris

Per continuar millorant en l’atenció de les incidències que sorgeixen a les comunitats, a Serra Experiència Immobiliària, hem incorporat un nou servei d’atenció telefònica 24 hores, 7 dies a la setmana, per donar una cobertura total als nostres clients en els moments que més ho necessiten.

Llegir més...


2015-08-05

Extremar la seguretat al nostre domicili durant l'estiu

Un any més, per aquestes dates, els Mossos d'Esquadra aconsellen extremar les precaucions amb l’arribada de les vacances, i faciliten una sèrie de consells de seguretat que s’han de tenir presents per intentar prevenir fets delictius en domicilis i garatges.

Llegir més...


2015-07-16

Nova modificació de la Llei de Propietat Horitzontal

Entra en vigor la LLEI 5/2015, del 13 de maig, de modificació del llibre cinquè del Codi civil de Catalunya, relatiu als drets reals, que modifica la propietat horitzontal.

Llegir més...


2015-05-28

Nou decret de la inspecció tècnica dels edificis (ITE)

La nova normativa regula el llibre de l’edifici, obligatori per als propietaris d’habitatges, i introdueix la regulació del manual de l’habitatge, que proporciona informació detallada de cada immoble al propietari i al llogater.

Llegir més...


2015-04-27

L’ADEPG ret homenatge a Serra pels seus 50 anys

El passat divendres 17 d’abril, la Finca Mas Solers, a Sant Pere de Ribes, va acollir La Nit de l’Empresa, la cita anual d’empresaris i directius del Penedès i el Garraf.

Llegir més...


2015-03-09

Evitar els impagaments en els rebuts de lloguer

L'augment de les situacions d'impagament dels rebuts de lloguer provoca que, cada vega amb més freqüència, els propietaris tinguin por a llogar les seves propietats, i demanin unes garanties econòmiques desmesurades, a les quals els llogaters no hi poden fer front.

Llegir més...


2015-02-17

La venda d’habitatges puja per primera vegada en 4 anys

La compra-venda d’immobles s’ha incrementat en un 2.2% respecte del 2013 gràcies, entre d’altres, a la compra–venda d’immobles de segona mà.

Llegir més...


2014-12-19

Joan Lluís Saperas, Director Adjunt de Serra experiència immobiliària, participa en el programa MeteoMauri de Catalunya Ràdio

El programa va dedicar l'espai de MeteoAmbient, amb José Luís Gallego, per parlar sobre l'eficiència energètica i la seva repercussió econòmica.

Llegir més...


2014-12-04

Serra i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitzen una Jornada Pràctica sobre l’Estalvi d’Energia i Diners en Comerços i Comunitats de Propietaris

La jornada, a la qual van assistir polítics i empresaris locals, va ser una oportunitat per profunditzar en matèria d'eficiència energètica i la seva repercussió econòmica per a comerciants i particulars.

Llegir més...


2014-07-15

Publiquem el nou web de Serra

Aquest estiu hem publicat el nou web de Serra. El sector immobiliari està en constant evolució i les noves tecnologies hi juguen un paper fonamental. Serra sempre ha apostat per la innovació i aquí en tenim un altre exemple.

Llegir més...


Oficines Vilanova i la Geltrú

Gestió patrimonial
Carrer Picapedrers, 2
Tel.: 93 814 17 51
Dill. - Div. 9-18h.
No tanquem al migdia
Gestió immobiliaria
Rambla Principal, 26
Tel.: 93 814 87 18
Dill. - Div. 9-14h. i 16-19h.

Oficina Vilafranca del Penedès

Gestió patrimonial immobiliaria
Carrer del Bolet, 4
Tel.: 93 891 55 91
Dill. - Div. 9-18 h.
No tanquem al migdia

Amb totes les garanties